2nd

 

2nd Grade Hybrid Schedule 

Welcome to 2nd grade! The following will be our daily schedule. To provide adequate and vigorous learning, we are incorporating a variety of platforms and teaching methods. Expect for students to experience methods such as direct instruction, independent practice, and breakout groups daily. For the time being, our primary platforms will be Seesaw and Zoom. As we move forward through the school year, we may also phase in new programs to enhance learning.  

 

7:45am - 8am

Morning Meeting / Attendance

Must be Present to receive attendance credit.

8am-8:15am 

Writing/Grammar Seesaw 

15 min 

8:15am-8:45am 

Writing/Grammar Live Interaction Zoom 

30 min

8:45am-9:15am

Math Direct Instruction Seesaw

30 min 

9:15am-9:45am 

Math Live Interaction (whole class with breakout groups on zoom)

  • Group A

  • Group B 

  • Group C

60 min 

9:45am-10am 

Recess 

 

10am-10:30am 

ELA  Direct Instruction Seesaw 

30 min 

10:30am-11:30am

ELA Live Interaction  

  • ELD breakout groups (20 minutes each)

    • Group A 

    • Group B 

    • Group C 

60 min 

11:30am - 12:15pm 

Lunch 

 

12:15pm - 1:15pm 

Social Studies or Science (Seesaw)

60 min 

1:15pm-1:25pm

Break

 

1:25pm -1:55pm 

Live Interaction Access 

1:1 meetings - scheduled as necessary 

IXL 

Typing

30 min 

 

285 minutes of instruction with 40 minutes of general live interaction/reinforcement learning  activity time 

Office Hours M-F 1:55pm -2:55pm

(All notifications on Class Dojo, Seesaw, email, and any other program will be shut off and not be checked after this time until the next session of office hours. If you need an additional meeting during a time outside of this timeframe contact me to schedule a meeting.)